Hoppträning igen

Idag hopptränades det, i en övning som ni kanske sett i senaste Häst & Ryttare. Båda hästarna var duktiga.

Akilles hade på sig ett snyggt noslud, sytt av Hanna ;) Antagligen därför det gick så bra? Dock vet vi ju att lilla digitalkameran inte pallar skymningsfoto så det blev några halvhjärtade bilder bara. Suddiga och eländiga.





(För att inte Medis-H ska säga upp sig i ren protest: nosluddet är sytt av en ANNAN Hanna)

20110908

Härmed noteras datumet för Medis-H´s första avramling från Akilles, på egen begäran.

Förbaskat skum kväll. Matte och Medis-H skulle rida till sadtaget, men hann inte ens förbi ängarna när A fick total blackout. Han skulle ha av Medis-H, inget snack om saken. Och han lyckades, som den skarpsinte läsaren antagligen räknat ut.

Lång historia kort, så visade han tydlig framföringshälta h.b. på töm i höger varv. Det ligger mycket nära till hands att misstänka en ordentlig sträckning till följd av tokspringande på blött gräs. Men vem vet? Nu får han i alla fall vila över helgen till att börja med. Håll tummarna för att han är fräsch igen på måndag.

Ganska precis två år sedan:


Hovfotografen

Matte skulle fota Killis hovar häromdagen för en hovslagarwebbsida. Det var ett svårt projekt, hovarna rör sig så snabbt! Medis-H hopptränade en nyttig mjölksyraövning, det behövde A eftersom Matte och Co. varit lite smårisiga senaste veckan och tempot därmed varit lågt.

Övningen utgick från mitten av långsidan, trav in i en 5½. Vidare i galopp mot kortsidan där tre studs stod på böjt spår med en ganska lång och låg oxer i mitten. A var råtaggad och duktig. Eftersom det var hovarna som var det intressanta blev således också bilderna rätt intressanta. Fast de bästa får ni inte se, de sparas till webbprojektet! Istället bjuds det på lite suddiga fartbilder.





Fast det blev ju inte bara halshuggna bilder.



Här ser det ut som att han hoppar rätt in i hindret med icke, han är midig som en katt och kränger sig högt över:



Bland de fulaste bilderna matte sett på länge:



Notera särskilt hur hela Akilles ser ut som en ihopskrynklad knubbis och hur bara ett bakben är kvar i marken. IRL såg det inte alls så muppigt ut, tänk vad en ögonblicksbild kan göra..

RSS 2.0