Gott nytt år

Summeringen av 2012 blir inte så kul. Idel skador och elände, med några ljuspunkter där emellan — precis så att motivationen hann komma igång innan nästa skada var ett faktum.

Med förhoppning om att nästa år blir roligare på hästfronten!


Energi

För första gången på evigheters evighet sken solen! Och detta i kombo med härliga -2 grader. Matte och Medis-S tog ut två glada hästar på en uteritt.

Några har undrat vem Ra är. Matte reserverar sig för ev faktafel: han är en val född -98, e: Aram ue: Pegasus, tävlad i hoppning. Nu har Akilles gamla medis Sus honom på foder.

Och Akilles, då? Senaste rapporten är att han trashat sin vattenkopp och lekt sjöhäst. Han ska även, enligt uppgift, vara vild och galen på sina dagliga femminuterspromenader. Lite knappt fyra veckor till nästa vet. besök, vore önskvärt att han kunde coola ner lite.. *suck*


Oordning

Blev det visst på bilderna i föregående inlägg, ni får gissa er till vilken bild och vilken beskrivning som hör ihop!


Gårdagen i bilder

1. På fyllan, tar bort snuskgips och beslag
2. Hoven i vattenbad vid röntgen
3. Förra besöket till vänster
4. Tillbaka i stallet


Lookin' good

I väntans tider — A är röntgad och klar, nu ska bara Hovisen få till skon och slå på den. Det ser så bra ut som det kan, Vet är nöjd. Men det är en lång väg kvar.


Det är en lång historia..

..men vi gör den kort. Akilles vägrade åka på återbesök. Det blev droppen för Matte efter en lång, tung höst. Så nu står A i ett stall på gångavstånd från kliniken tills dess att han är bra eller utdömd. Medis-H har honom på foder fram till sommaren, så han lär bli (extremt) ompysslad. Ny återbesökstid på tisdag, allt blir enklare när det inte måste hyras transport och avläggas hela dagar för ändamålet med ca en månads intervall i flera månader framöver. Nu promenerar Medis-H dit med honom och Matte möter upp. Håll tummarna för att det ser bra ut på onsdag, så att han kan börja gå ut i sjukhage sen.

Mihloo, då? Han har fått sällskap av Min Ra. Det ser som lite konstigt och ovant ut än, med en liten fux i den vänstra boxen..




Dan före dan före återbesöksdan

Idag hade vi besök av Umeås bästa hovslagare, aka Carin Pallin. A verkade tycka att det var störtskönt att få sin pedikyr, han har aldrig varit så förnöjd med hovvården någonsin. Hovis tycker dessutom att A och M hör till hennes snällaste kunder - det ni!!
 
I övermorgon bär det alltså av. Många långa veckor på box har avverkats, får se vad röntgen säger. Fast vad kan den säga efter bara tre månader, konvalecensen på hovben brukar vara mycket längre. Vi får se..

RSS 2.0