Fönstertittare

Ute i rutan i skrivande stund. Fint att ha läktarplats i soffan. Snart han han varit ute i fyra timmar, och så länge han har käk så håller han sig stilla. Han kommer rulla fram innan detta är över. Tur att höet råkar vara magert en sån här gång!




Att roa en konvalecent, del I

Idag blev det hela tre timmar utomhus. Yttepyttelite egentligen, tycker Matte, som brukar känna sig som en skitstövel om hästarna får kortare utevistelse än 12 timmar. Normalt sett är det 16 h ute/dag som gäller— ut kl 06, in kl 22.

Boxvila bäddar för kreativitet.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1189021/images/2012/pic_505e1565ddf2b35645003d0a.jpg" class="image">


Frisk luft

Lillhusse har magsjuka. Fördel för hästarna, med andra ord. Nu har nämligen A fått stå ute ett par timmar i en ruta på gången mot ridbanan, under strikt övervakning så att han inte hittar på bus. Varför på gången? Jo, för att där är torrt, plant och gräs runt kanterna att knapra på.

Det känns bättre i själen när han får vara utomhus. Tyvärr är han, för att citera veterinären, "inte snäll mot sig själv". Alldeles för mycket rackartyg för att Matte ska våga lämna honom ute obevakad på dagarna.


@home

Det var inte någon kul upplevelse igår, att hämta hem Herr af Pan. Han var inte alls intresserad av att gå in i transporten, men efter en timma och i sista försöket innan Storhusse och Lillhusse skulle ge upp och lämna Matte och A åt sina öden, så gick han in. Det var några nervslitande sekunder medan Storhusse stängde för bommen, och precis sekunden efter haspen gick igen försökte A backa ut. Åh, ljuva seger.

På plussidan är att han fått mycket beröm från både klinikens hovslagare och behandlande veterinär för att han varit så snäll och skött sig bra där.

Nu väntar 5-6 veckors boxvila, sedan ska hoven gipsas om.


Fraktur

A har idag fått en hovbensfraktur i mediala grenen konstaterad. Han tillbringar natten på kliniken för att få sjukbeslag imorgon. Sedan väntar en lång konvalecens med oviss utgång. Prognosen är god för en sådan skada, ca 70% av hästarna kommer tillbaka till gammal god form. Fast det spelar ju ingen roll för dem som tillhör de övriga 30%.


Höstfärger


Chills

Vad det är kallt! Det här måste vara den tidigaste, och kallaste, hösten i mannaminne. Och sen regnar det typ varje dag också, vare sig det behövs eller ej.

Ikväll hann tempen droppa från hurvliga 8 grader till köldslagna 3,7 under 50 min ridtur. Dimmigt var det dessutom. Lite brittsommar vore najs.


Konsten att följa ett träningsschema

Träningsscheman måste ändå vara made to be broken. Två veckor med schema, noll veckor utan avvikelser. Förra veckans schema gick i stöpet på måndagen. Den här veckan höll det ända till tisdag.

Men men. Träningen går i alla fall framåt, tur är väl det.


Matte Takes Over

Vad ska man med medisar till när man kan hoppträna själv?
 

RSS 2.0