Mulåsnorna





Mihloos "böld" har dragit ihop sig men är på sätt och vis därför mer markant. Först var det ju en stor blaffa på kanske 15 cm (minnet sviker) i diameter. Nu är diametern snarare 7 cm men den står ut lika mycket. Känns dock allt mjukare. Matte väger över åt att det nog är ett bett eller stick ändå, och att det lilla skrapsåret kommer från att han gnuggat häcken mot ett träd lite väl vildsint.

Genom dimman 2

Matte har inte varit så bra på att ta med sig kameran ut till hagen på sistone.. Kanske får bli en skärpning ikväll? Hur som helst så skruttar hästarna runt, och har idag vilat 1 vecka av 2.

Mihloo har en svullnad på höger lår, inget som ömmar eller ger hälta. Ett litet skrapsår vittnar om att han nog kanske rullat på en sten, eller månne om A har gett honom en känga.. Dock brukar ju inte A kicka, utan tvärt om så är det M som kan ge A en välförtjänt hov i bringan när han blir för ettrig. Skulle även kunna vara från ett getingstick.

Igårkväll var det tjock dimma igen över ängarna, ser ni A?


Semester

Eftersom hästarna haft, i princip, ett slappt år så behöver de inte någon lång helvila i sommar. Tvärt om så känns det ju väldigt onödigt att de ska tappa allt de hunnit bygga upp under senare delen av våren.

Men ett par veckor ska de få, är tanken. Och det passar väl bra att ta dessa veckor nu, när medisarna dessutom är på andra orter. Två tjockisar:




Markarbete

Fredag kväll red Medis-S markarbete i dammigt solsken. Galoppbommar och en enkel linje var övningen för dagen.

Fast enkel och enkel. A behöver verkligen träna sin avståndsbedömning, och är ibland lika snabbvänd som en långtradare. Så även en enkel övning kan vara svår nog. Tenderade att, särskilt i höger varv, flyta ut så pass mycket i vändningen att han nästan hoppade sockerbiten istället. Sen var det ju det där med rätt galopp i landningen.. Simultankapacitet?



Lyckas nästan se räserfräser ut:











Spökhästar?

Ja, det kan man åtminstone tro. Matte fotade hagen för att fånga dimman, som smyger sig upp från ån och täcker nedre ängen om sommarkvällarna. Och konstaterade intresserat att de två fyrbenta monstren får vita ögon trots foto utan blixt och på stort (ca 30 meter) avstånd.

Fast det visste ni kanske redan, att hästars ögon fungerar så. Kanske bara matte som är sist på bollen, så att säga.



Sedan söndag går de på bortre delen av ängen, en liten frist alltså innan det blir mer hagjobb i och med flytten till andra sidan vägen. Nedre ängen ska plöjas upp och sås om när hästarna betat av den. Blir nog bra, för det är mycket sly och blommor som letat sig in i vallen.

Medis-H och Medis-P var förresten ute på långtur igår. Badade gjorde de också. Framförallt Akilles, Öknens Konung nöjde sig med att blöta 3 hovar.

Beachboys

Ikväll har matte och Medis-S ridit till sjön och badat. Aftonen i bilder:

Första strapatsen, den überläskiga bron över ån. Matte håller sig helst på rätt sida, så det är tur att medisarna är av hårdare virke.


Under turen.


Mihloo blickar ut över sjön. Det var ungefär så nära han ville gå.


Akilles däremot kunde inte motstå frestelsen. Fast det tog ett tag att samla mod..






Killarna var faktiskt lite extra duktiga eftersom de inte lät en galen, lös hund på badstranden förstöra trippen.

Nu är det klippt igen

Egentligen är allt bara bra, men Matte måste ändå inleda inlägget med att gnälla. Och i vanlig ordning är det flygfäna som får sig kring huvudet.

För vad vore väl en sommar där Matte inte beklagar sig över mygg, brems och knott? Det är groteskt mycket mygg just nu, och som vanligt lär väl ingenting i bekämpningsväg hjälpa. På plussidan så har Akilles blivit såå mycket duktigare på att stå stilla vid sprayning. Så om inte annat dör åtminstone de 200 mygg som råkar sitta på respektive häst och kalasa vid sprayningstillfället.

Sen till the good stuff! Medis-H har varit hästvakt i helgen. Självklart blåste det tromber i norr- och västerbotten bara därför och stora delar av elnätet slogs ut. Men inte i Gunnis! Måndag kom Medis-S och red tillsammans med Kompis. Hästarna hade skött sig fint och tillsammans hade de utforskat nya stigar, hoppat nedfallna träd och hittat till badsjön. Dock inte till badplatsen, för oturligt nog chansade de och red vänster när stranden ligger till höger.

Och hästarna har snart betat in sig färdigt, dvs betessläppet närmar sig. Ett par dagar till får de knapra några timmar i stöten, sedan blir det blir dygnetruntätande. Fast i år kommer de inte helvila speciellt mycket.




IMBY





Hört uttrycket Not In My Backyard (NIMBY)? Well, Matte har hästar IMBY.

RSS 2.0