Nu är det klippt igen

Egentligen är allt bara bra, men Matte måste ändå inleda inlägget med att gnälla. Och i vanlig ordning är det flygfäna som får sig kring huvudet.

För vad vore väl en sommar där Matte inte beklagar sig över mygg, brems och knott? Det är groteskt mycket mygg just nu, och som vanligt lär väl ingenting i bekämpningsväg hjälpa. På plussidan så har Akilles blivit såå mycket duktigare på att stå stilla vid sprayning. Så om inte annat dör åtminstone de 200 mygg som råkar sitta på respektive häst och kalasa vid sprayningstillfället.

Sen till the good stuff! Medis-H har varit hästvakt i helgen. Självklart blåste det tromber i norr- och västerbotten bara därför och stora delar av elnätet slogs ut. Men inte i Gunnis! Måndag kom Medis-S och red tillsammans med Kompis. Hästarna hade skött sig fint och tillsammans hade de utforskat nya stigar, hoppat nedfallna träd och hittat till badsjön. Dock inte till badplatsen, för oturligt nog chansade de och red vänster när stranden ligger till höger.

Och hästarna har snart betat in sig färdigt, dvs betessläppet närmar sig. Ett par dagar till får de knapra några timmar i stöten, sedan blir det blir dygnetruntätande. Fast i år kommer de inte helvila speciellt mycket.




Kommentarer
Postat av: Medis-S

Och idag var Akilles jätteduktig på markarbetesövningen. :) Han var inte särskilt slö faktiskt. Men oj vad han behöver träna på avståndsbedömning...

2011-06-09 @ 22:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0