Hoppvecka

Som kompensation för förra veckans brist på hoppning har det hopptränats desto mer denna vecka. Löshoppningen har ni redan sett, så här kommer ett gäng bilder från torsdagens "terränghoppning" och lördagens markarbete.

Tyvärr märks det att det sämre objektivet satt på kameran, för bilderna blev rätt mörka och suddiga tack vare det gråmulna vädret. Så det är inte du som har glömt ta på dig glasögonen.




Loosejumping

Matte bryter redan det där med veckorapporteringar, för att rapportera om dagens löshoppning. Vi tar det i bilder.

Fantastic Flying Mihloo


Medis-H rider fram barbacka


Killis löshoppar



En studie i krokiga handleder eller; där bålstyrkan slutar tar flaxandet vid

Det har varit en bra träningsvecka i Gunnis, förutom att det inte blivit någon hoppning. Kanske det är lagom ambitionsnivå, att satsa på ett sammanfattande veckoinlägg på bloggen? Vi får se, siktar man på solen, så..

Måndag: Medis-H och A trimmades i markarbete (eller dressyr med bommar, om H själv får välja) och M träffade sin nya medis för första gången.

Onsdag: Uteritt till sandtaget och klätterträning.



Fredag: Matte tränade dressyr.

Lördag: Uteritt tillsammans med M´s nya medis.

Söndag: Dressyr. Husse fotade efter böner och hot. Husse är rutinerad träningsfotare numera och brände av drygt 370 bilder som matte sedan förfasat sig över.

Först ut, ett potpurri av eländig sits:


Följt av en förklarande bild:



Vi bryter ned problemområdena. 1. Mattes eviga akilleshäl -ha!- handlederna. Höger bryts inåt, vänster utåt. 2. Lodlinjen bryts också på två ställen pga. a) blicken som är någonstans i Akilles man och b) den ostretchade höftböjaren som bidrar till snygg stolsits. Som en extra bonus uppstår en snygg puckelrygg.

Vad lär vi oss av detta? Jo, Matte måste träna magmusklerna och Husse måste fota oftare. Slutligen måste Matte lägga upp bilderna på bloggen, för skammen är en bra piska.

Premiär-ritt!

Idag fick Lillhusse premiärrida. Han har suttit på M en gång tidigare i veckan, inne i boxen, men det var inte alls kul. Nu däremot, med Mami i sadeln, var det trevligare. Särskilt när M skrittade, att stå stilla var inte så värst spännande *gäsp*



Sen red Matte och Medis-S ut på upptäcktsfärd efter en mysig väg som dock, tyvärr, verkade mynna ut i intet. Det kan vara så att den till sist ansluter till en annan väg, vilket skulle innebära en mysig ta-det-lugnt-runda. En annan spännande och lovande stig testades också, men där satte ett jättedike med läskig bro stopp. Matte måste undersöka till fots om det kanske går att rida över den, och vad som i sådana fall finns på andra sidan.

Hoppträning

Tisdag kväll kom Medis-H och Medis-P ut och hopptränade. Rättare sagt så hopptränade Akilles och Medis-H, men Mihloo hängde taggat med på ett hörn. Det var två väldigt ärtiga ekipage som hoppade en liten bana. Matte hade stora objektivet med mycket zoom på kameran och kapade därför både ett och två huvuden..

Akilles gick riktigt bra, särskilt i kombinationen glänste han med ett par kanonfina språngkurvor. Givetvis fångades inte detta på bild.





















RSS 2.0