Halvlek

Nu är det på dagen 6 veckor sedan han fick sitt första gips och halvlek i boxvilan. Ja, den överskådliga boxvilan i alla fall. Det kan ju bli åtskilliga månader till om det vill sig så. Hovben läker nämligen sakta, eftersom de saknar benhinna.

Men, det såg tillfredställande ut tyckte veterinären (läs: beslagen verkar göra sitt jobb) och ser det fortsatt bra ut vid nästa besök kanske han får börja gå i sjukhage sades det.

Nya dojjan är av fräsigt snitt med hela fyra tåkappor. Och ett nytt, fräscht gips är på plats. Som grädde på moset var han duktig vid lastningen så det tog väl knappt 5 min/gång.


Snart bär det av igen

Då är det inte många dagar kvar tills vi åter åker till kliniken. Varför ska hästskrutten vara så tjurig att lasta?!

(Svar: åtminstone delvis för att han får träna på det så sällan. Och delvis för att han är en mupp)



Liten kompis

Penny sitter ofta uppkrupen ovanför boxarna. Måste vara trevligt för hästarna att ha en liten kompis att titta på. Båda katterna har en hel del egenheter för sig, och de är oräddare än vad som är hälsosamt. Ozzy brukade tex gärna gömma sig i silagebalen förra vintern, och hoppa fram när hästarna började äta.


Bajs

Den perfekta tiden den 22.10 har blivit ombokad. Det blir den 31.10 istället, mycket sämre och stressnivån stiger. Matte vill flytta hem till Piteå igen där det finns ett vettigt häst-kontaktnät... Här i stan är det ensamt.

Hästarnas vinterhage bebos numera av en sånhär maskin. Något ska den väl användas till.


Slow

På något sätt går tiden även under boxvila. Sakta och mödosamt, men säkert. Idag bokade Matte besök på kliniken för omläggning av sjukbeslagen. Så den 22 blir det åka av igen, med en skopa tur är han på sitt beskedliga humör och går rakt in i transporten. Annars så fick vi åtminstone en bra tid mitt på dagen, så vi kan börja i god tid och har god tid på oss efteråt.

Grabbarna har fått sig var sitt slowfeedingnät. Hökonsumtionen har ökat med säkert 400% (för all del lite missvisande med tanke på att de gick på betesängen och åt bara kvällshö när skadan inträffade, det är lätt att ljuga med statistik). Det finmaskiga nätet förlänger ättiden och ger sysselsättning, vilket tacksamt mottages. Det är en utmaning att hitta på förströelser utan fysisk aktivitet varje dag.


RSS 2.0