Hoppsan

Hoppträning igen torsdag. Akilles medis är åter i stan efter att ha spenderat sommaren nere på hemorten i södra Sverige så hon, husse och Stallägarinnan Sr. var publik.

För att ta det hela "till nästa nivå" byggde matte lite trixigare övningar, upphöjda galoppbommar före och efter ett hinder och dessutom två studs. Framridningen gick strålande, Akilles skötte sig kalasbra. Studsen gick sisådär, han har inte helt kläm på travhoppningen än men gör sitt bästa. I galoppövningen märktes det att mjölksyran kickade in mycket snabbare än vanligt i och med den lite mer krävande övningen. Nägra fina språng blev det, fast ibland tappade han rytmen i hörnpasseringen och resultatet blev därefter. Men det är bara att träna vidare på styrka och rapphet i hovarna! 

Ett par filmsnuttar, som tyvärr hackar en hel del då matte inte har en riktig filmkamera:

http://s302.photobucket.com/albums/nn101/jennymonica/?action=view&current=MVI_8150.flv
http://s302.photobucket.com/albums/nn101/jennymonica/?action=view&current=MVI_8153-1.flv

För den nyfikne så var det tömkörning igen i onsdags, i regn och snabbt fallande mörker. En travserie med bommar, 6 st, varannan upphöjd för att öva benlyften. Det syntes under torsdagens uppvärmning att Akilles hade höga knän i färskt minne, för över travbommarna var det nästan passage de första två gångerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0