I älgarnas rike

Under den sena onsdagskvällen tänkte matte rida ut efter byavägen, men som vanligt blir det inte alltid riktigt som man tänkt sig och planen fick en viss revidering..

Matte anlände till stallet, tog in Akilles, gjorde honom redo för uteritt, satt upp och red iväg. So far, so good. Ekipaget passerade byn utan större problem, passerades strax utanför byn av en bil som bogserade en annan. Lite småläskig, bara. Inte långt senare ser matte sommarens tredje älg stå på äng. Denna gång såg dock inte Akilles älgen, som i mångt och mycket påminde om honom själv; ung, söt, busig och nyfiken. Matte och älgen hann kolla in varandra rätt ordentligt innan matte vände och valde en annan väg, För även om älgen såg ofarlig ut, och matte gärna tagit hem den och haft den som sällskapsälg åt Akilles, så är det inte säkert att Akilles uppfattat det på samma sätt.

Tanken var att rida på rakt framåt i friskt tempo, och så blev det. Den alternativa vägen bjuder inte på lika bra galoppmöjligheter eftersom den bitvis är belagd med ganska stora grus, men en riktigt fin sträcka på några hundra meter kunde Akilles få sträcka ut. 

Torsdagkväll kommer ett nytt sto till stallet, ska bli spännande att se vad Akilles tycker om det. Han är ju en ladies man..
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0