Pedikyr

Nu har hösten kommit, om än i ett tidigt skede. Och en ny brud i stallet, såklart. Sedan sist har Akilles tömkörts på banan och fått fötterna fixade.

I kronologisk ordning börjar vi med torsdag. Galoppjobb på töm, även över tre galoppbommar där den mellersta var upphöjd. Akilles var lite (?) odräglig först och slet sig en gång och snurrade in sig i tömmarna ett par gånger därefter. Betedde sig helt orastat, fastän han gått ordentligt dagen innan. Men sedan jobbade han riktigt fint, matte uppskattade det inte till fullo kanske eftersom det odrägliga beteendet satte sina spår.. Torsdagkväll kom också nya bruttan Olivia, Akilles hade varit väldigt nyfiken på henne men lugnat sig fort. Hon hade åkt transport långväga, och var visst trött efter färden och inte så peppad på att snacka med sina nya vänner. Späd och gul är hon.

Och fredag kom hovis och skodde. Han får gå barfota bak en omgång till, han har så starka och fina hovar. Han skötte sig dessutom alldeles lysande och får flera stjärnor i kanten. Så tålmodig och snäll. Skorna hade han nött och gått in precis rätt, han haft sidotåkappor för att underlätta överrullningen och de var slita på exakt de rätta ställena. Denna gång var det en nästan ny hovis, hon var med ordinarie förra gången som "lärling". Hon bor här på orten och ska sko varannan gång, i samråd med ordinarie hovis som åker 25 mil enkel väg för att sko Akilles och ett par hästar till och därmed gärna minskar ner lite på de resorna. Nya hovis är alldeles färsk från utbildningen, och får på så vis feedback och hjälp från ordinarie samtidigt som hon kommer igång med sitt företag. Att båda Akilles hovslagare är ordentligt utbildade och duktiga, det är viktigt. Det är de som pratar om överrullning, korta tår, vinklar och annat som är viktigt att tänka på för att hästen ska må så bra som möjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0