Ute på mysrunda

Åh, den som ändå hade råd att gå hemma hela dagarna och bara göra vad den ville, när den ville göra det. Här följer en liten redovisning för dagens aktiviteter, innan matte lägger sig på soffan och njuter av sin lediga kväll.

Matte drog på sig ridmunderingen och gjorde sig klar för ännu en uteritt. Väl i stallet mötte hon Stallägarinnan Jr., och det bestämdes att denna ska hoppa Akilles imorgon. Det är inte ofta Akilles rids tre dagar på raken, oftast blir det något tömkörningspass eller liknande emellan, men eftersom matte nu ändå planerat att rida så blir det så ändå. Det är nog inga som helst problem för Akilles att kånka runt på en ryttare i tre dagar, särskilt inte när bara ett av dessa är på bana. Det är snarare matte som måste ställa om ribban till högre höjder nu, allt eftersom Akilles blir mer och mer ridhäst.

Det blev en tur kring favoritrundan, som tog sådär en 50 minuter. Akilles var superfin i traven, med mjukt och lätt stöd i handen och perfekt bjudning. Lite sidvärts i trav och några kortare öppnor blev det. Annars mestadels skrittjobb med klättring och på lång tygel över stock och sten. Ett par fjanterier hann han givetvis med, vad annars. På flertalet av ridvägarna finns enorma snår med hallonbuskar, så även efter denna runda. Och där stank det jämmer och elände, något måste ha krälat in under en buske och dött. Så där kan man väl kanske inte klandra Akilles för att han reagerade. Annars var det väldans mysigt, A frustade på och matte filosoferade i vanlig ordning. Akilles har för övrigt utarbetat ett system för hur läskigheter ska hanteras, som han följer strikt.

Akilles manual för läskigheter:


  1. Sakta in tempot samtidigt som du höjer huvudet till giraffliknande position.
  2. Stanna, spänn dig och lyssna för allt i världen inte på  vad människan uppe på ryggen säger.
  3. Backa långsamt iväg från faran. Inga hastiga rörelser.
  4. Om inte människan uppe på ryggen blivit allt  för ettrig vid det här laget, gör en vinkelbackning så att du kan vända hemåt - släpp inte faran med blicken. Ta ingen hänsyn till eventuella diken, de flyttar antagligen på sig. 
  5. Skulle inte människan uppe på ryggen begripa att faran är farlig, så upprepa punkt 1-4. Eller ge dig, för husefridens skull.

(Ytterligare en bild där matte ser ut som en knubbig och kutryggig påse skit i sadeln, men visst är väl Akilles fin iallafall!) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0