Russinfejset

Nu har matte varit hemma igen på nordligare breddgrader över helgen. Skönt för handleden att vila, även om matte nu drömmer bitterljuva drömmar om att bara få vara ledig under ledigheterna och varesig resa bort eller få besök. Stallägarinnan Jr. har rått om Akilles.

Akilles visade matte med all önskvärd tydlighet att han inte alls kan bli lämnad ensam i två hela dagar, för då förlorar han allt vett och sans. När matte kom till stallet så galopperade han runt runt som en blådåre, och blev såklart ordentligt svettig som följd - för det har varit olidligt kvavt. Oavsett vad Akilles själv säger så rapporterar Stallägarinnan Jr. att det gått finfint under mattes frånvaro. Får hoppas att den senare versionen är den sanna, för i slutet av månaden är matte och husse bjudna på 80årsparty och det vore oartigt att inte närvara.

Akilles har, enligt matte denna gång, tunnat av litegrann. Det kan bero på några orsaker misstänker matte, teori A är det nya höet. "Urtunningen" kom ganska snart efter, så det nya höet kanske inte har optimala värden för Akilles. Teori B är att Akilles är i en ny växtfas. Matte hörde nyligt om en jämnårig vallack som vuxit hela nio centimeter det senaste året, varav hela fem centimeter under sommaren. Det skulle såklart kunna vara en radda olika orsaker, men utredningen börjar vid det mest logiska. Särskilt eftersom Akilles är sig själv i övrigt, har mycket energi och blank och fin päls. För att få ordning på fläsket igen så har Akilles nu fått en mer proteinrik müsli med 120 gsmb rp/kg, den tidigare låg på 80. (Det skulle även kunna vara så att mattes mentala viktband inte är som det ska, och att Akilles varit lite knubbig innan och nu är mer "normalviktig)

Idag blev det tömkörning ut i skog och mark, matte flåsade efter. Han är väldigt trevlig i travjobbet framförallt på töm ute, mycket trevlig form. I skritten lunkar han mest på, och svänger med svansen mot myggen så att den hamnar över tömmen. Matte har en groende misstanke om att det är ett rent taktiskt drag, att lägga svansen där, för den svänger betyyydligt mindre när den väl hamnat över tömmarna. Annars gick det bara fint.    

Humör har dock herren, mycket troligt efter moffa Briar efter vad som sägs om denne. När han tjurar till så rynkar han mulen och blänger på en. Husse förevigade russinfejset vid en tidigare fotosession när Akilles inte ville stå stilla..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0