Världsrekord

Nytt världsrekord, 5 dagar ridning på en vecka. Det märks att lilleplutt börjar bli stor.. Idag, söndag, blev det en halvtimmas uteritt i härlig kvällssol.

Ja, som ni säkert har förstått så har Akilles haft lite annat träningsupplägg tidigare, men det är ju i ständig förändring allt eftersom han blir större och starkare. Han har kommit en lång väg; från att skrittas med ledare, till att motionera kanske 3 gånger/vecka, till att arbeta 2 - vila 1 och nu då jobba 5-6 dagar i veckan. Det går åt helt rätt håll, alltså!

Söndagen till ära var Akilles mjuk, glad och positiv men inte riiiktigt så framme för hjälperna som han brukar vara. Kanske hade han, i likhet med matte, lite träningsvärk från gårdagen. Så en lugn och mysig uteritt var helrätt. Tempoväxlingar i joggen, och ett par galopper där han fick sträcka ut ordentligt. Frustande och med öronen framåt.

Det mest dramatiska som hände var att matte nästan ramlade av, men bara nästan. Det är faktiskt enda gången hon nästan ramlat av honom (peppar peppar). Akilles lyckades dänga henne i backen en gång för sådär 1½ år sedan, och har ytterligare ett par streck på gevärskolven från inridningshjälpen F och medryttarinnan E. Men den senaste incidenten var i november -08, så matte klagar inte. Det som hände nu var ett rätt oskyldigt grodhopp i sidled för en skrämmande vit balplast i diket, och matte som inte riktigt var med hamnade lite på trekvart. Skulle han ha fått för sig att bocka då hade matte antagligen planterat ansiktet i gruset, men så var nu inte fallet. 



Grimman över örat kanske är som häng på brallorna för tonårshästar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0