Jag såg det snöade

Med start söndag och slut någon gång natten mot onsdag så kom äntligen snön. Och ganska rejält ändå, nog måste det ha snöat en 15 cm iallafall.

Meeeen.. perfekt är det ännu inte. Problemet med nysnön är att den gör isen under snön riktigt förrädisk. Dels ser du inte isfläckarna, vilket innebär att om du inte redan innan vet var de finns så kommer de som en otrevlig överraskning. Sen är snön en halk-accelerator som gör att benen försvinner under dig i en himla fart. Och slutligen så hjälper inte hästarnas broddar, då de inte når ner genom snön och snön dessutom glider iväg i sjok på isen. Bara det får lägga sig på plats, så kommer det bli bra.

I söndags blev det hur som helst en skrittur ut. Akilles såg lite mjuk ut i ögonen vid intag men skrittade i powerwalk ändå. Måndag fick han vila. Och tisdag bidde det tömkörning på banan, där matte var duktig på att styra Akilles på sidan av de undersnöiska isfläckarna men sämre på att akta sig själv.. Det raka bettet användes, vilket betyder att A inte var helt tillfreds hela tiden. Matte satte till sist inner töm som ledande för att kunna använda finare hjälper, och det funkade bra.

Sen framstår Akilles just nu som ganska väluppfostrad. För Mihloo har återgått sina gamla, ogoda vanor och taktar något så fruktansvärt vid uteritt. Outhärdligt! Extra tråkigt eftersom hans "gamla" fodervärd lagt ner mycket tid på att få bort taktandet. Men det ska väl ge med sig.

Nu är det ganska exakt 1,5 månad kvar till husflytt. Och det är dax för er att få en första pre-view av gården.

Fotat vid besiktningen, en tidig oktobermorgon i motljus. Ridbanan i förgrunden, stallet + garage till vänster.
 

Kommentarer
Postat av: Jossan

Ni kommer att trivas så himla bra där!

2009-12-16 @ 16:26:50
URL: http://josefinehollsten.blogg.se/
Postat av: Inspirera Mera

Spännande att ni flyttar snart!

Kram Sandra

2009-12-17 @ 01:21:37
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0