Ute på äventyr

Matte och Stallägarinnan Jr. har ju som bekant pratat om att dra in Akilles till Hippologum i flera månader men aldrig lyckats tajma in en dag då båda kan och då något av ridhusen varit obokat. Men plötsligt händer det.  

Ja, lördag morgon var det dax. Matte, som hatar att transportera och särskilt på vintern, var nervös intill illamåendets gräns. Men Akilles gick direkt in i transporten och stod snällt hela vägen genom trafikljus och rondeller. Nån enstaka gång trampade han runt lite, framförallt i start och svängar. Resan hem gick lika bra den också.

Husse hade lämnat digitalkameran på jobbet, men hade sin kassa jobbkamera hemma så den fick duga. En Nikon Coolpix är det som han köpte nu under hösten, och den tar banne mig inte en skarp bild ens om dess liv hängde på det. Kan icket rekommenderas. Hur som helst, i ridhuset var det massor att titta på. Stallägarinnan Jr. valde det säkra framför det osäkra och tog på en graman, utifall att. Han höll sig i skinnet ändå, trots att det var som flest 6 andra hästar därinne och åtminstone 3 av dem var mer vild än tam. Och en hoppade. Akilles var klart snyggast, de andra var inte ens i samma liga.

Filmen är i riktigt usel kvalitet men visar iallafall slutet av passet. Han började vara rätt trött, syns speciellt i sista galoppen där bakkärran inte riktigt hänger med och då det dessutom blev några ofrivilliga avbrott när dörrar öppnades, folk kom in på läktaren och annat spännande. Även om det i det stora hela var ett lugnt pass så tar det på krafterna att först åka transport, sen vara bland alla intryck och så dessutom ha isbjörnspäls inne i värmen. Han var väldans go och svettdroppande efteråt. Så väldans trött betedde han sig kanske inte senare när han trippade runt och skrek efter alla hästar, men han lär säkerligen sova gott inatt.

Film: http://www.youtube.com/watch?v=-vUO3-K2mvY


Kommentarer
Postat av: Jossan

Vad roligt att ni har varit i väg på miljöträning. Vilken fin häst han är! Han ser ut att ha skött sig exemplariskt :)

2009-12-13 @ 11:36:53
URL: http://josefinehollsten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0