Så var regnet tillbaka

Matte har tillbringat helgen på nordligare breddgrader, och således inte hunnit blogga. Men de trogna läsarna av bloggen vet nog vid det här laget att matte inte gör anspråk på att vara en regelbunden bloggare. Nu skiner solen med sin frånvaro och istället har raka motsatsen drabbat Norrland: kallt och ruggigt regn.

Idag, måndag, blev det iallafall tömträning på banan med höga cavaletti och bommar på marken. Om inget oväntat inträffar (som det så ofta gör) så ska Stallägarinnan Jr. hoppa Akilles på onsdag. Så då lämpade det sig väl med lite förberedande markarbete. Matte förfasar sig dessutom fortfarande över sin gräsliga sits vid senaste fotosessionen, och överväger att bli tömkörare på heltid för att skona stackars Akilles. Herrn skötte sig mestadels fint som snus, och jobbade på bra efter att fått bränna av den värsta överskottsenergin.

Ni som får hem tidningen Häst & Ryttare i brevlådan läste kanske artikeln om insektsmedel. Föga chockerande så var det inga imponerande resultat för medlen i testet. Kanske får matte lov att prova huskuren som beskrevs: olja/vitlök/vinäger.  Det receptet tipsas om i flertalet insektssammanhang så varför inte. Dessutom så har regnet med sig en fördel - förutom då att naturen behövde en dusch - och det är att det blir mindre flygisar. Inget ont som inte har något gott med sig, som ni kanske vet?

Mysig betesstund i solskenet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0