Tjolahej tjolaHOPP

Önskningen om lagom väder infriades och det blev hoppa av under onsdagens kväll. Efter att ha testat på Stallägarinnan Jr.´s gränser så skötte sig Akilles mycket bra. Så nu kanske hoppningen kan komma igång på mer regelbunden basis!

Akilles skulle ju börja hoppträna regelbundet redan i april. Men, som ni kanske minns, så satte han sig istället på en metallpinne och så var det med den saken. Eftersom han inte blivit riden av någon annan än matte sedan i april, så tyckte han att det var på sin plats att testa Stallägarinnan Jr. lite innan han gick med på att sköta sig. Det skulle slängas med huvudet, tvärstannas och vägra stannas.

Men sen så skärpte han upp sig. Jätteduktig kille fixade trav- och galoppbommar med bravur, och hoppade räcke på ca. 70-80 cm som högst. Det är väldigt roligt att se hur schysst och samarbetsvillig han är, han hoppar i alla lägen. Eftersom Stallägarinnan Jr. och Akilles ännu inte hunnit bli så samspelta som ekipage så blev svängarna något vida ibland, men Akilles hade aldrig en tanke på att ta någon annan väg än över hindret. Och han verkar tycka att det är superroligt. Bra! Då har han en alternativ karriär om det inte blir några framgångar på de tänkta dressyrbanorna.

En bildbomb från dagen:


Ser väldigt halkigt ut, men så var inte fallet:


Något skumt perspektiv gör att det ser ut om att hindret står i just i kurvan:
 

Och ett äkta bäbishopp med hängande ben:


Kommentarer
Postat av: Jossan

Roligt med hoppning :) Nog såg vi väl hopptalang vid första löshoppningen när jag var med? ;)

2009-07-08 @ 23:45:38
URL: http://josefinehollsten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0