Vad hände med lagom?

Ett stadigt ösregn avbrutet endast av en och annan störtskur. Hela dagen. Vi svenskar sägs ju vara så "lagom". Borde inte då "den svenska sommaren" vara just lagom?! Varmt eller kallt, ljust eller mörkt, torrt eller blött verkar snarare vara den svenska sommarens melodi, utan andra steg på gradskalan.

Uterittsplanen gick helt åt stöpet när det ihärdiga regnet aldrig gav med sig. Nio grader kallt (okej, varmt heter det väl när tempen ligger på plus) och blåst i kombination med detta regn för att matte helst vill krypa ner i soffan och göra ingenting. Efter en hel, blöt dag på jobbet så fick faktiskt Akilles vila. Och antagligen sörjde han väl inte den uteblivna uteritten särskilt mycket, för så kul är det nog inte för hästarna heller att bli alldeles blöta och kalla.

För att ge några exempel på det underbara vädret. Det gick nästan inte att se vägen trots att vindrutetorkarna på bilen arbetade för fullt. Akilles nya, stooooora saltsten hade regnat bort till mer än 2/3 och kan nu inte kallas annat än en liiiiten saltsten. Gödselplattan som är i en sänka var översvämmad så för att tömma kärran var det bara att simma fram i vaddjupt kiss-bajs-vatten. Okej, det var jobbigt de varmaste dagarna, men var finns de ljuva mellantingen? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0