Bättre sent än aldrig

Så, alla som väntat på ett blogginlägg - äntligen! Matte har jobbat och haft fullt upp med övriga livet, så bloggen har fått stå tillbaka i några dagar. Men ljuset syns i slutet av arbetstunneln, tack och lov.

Mattes jobb är extremt välbesökt under midsommaraftnarna. I fjol, när det regnade, så räknades 3000 besökare. I år viskas det om rekord, så matte gissar på minst 5-6000 människor. Och människors dumhet upphör aldrig att förvåna varesig matte eller hennes två kollegor som höll i hästskjutsen. Det finns en allmänt utbredd syn där hästar ses som maskiner som, enligt vissa människor, ska kunna dra runt lass med människor i evinnerlighet. Dessa människor tycks också tro att hästskjuts är en rättighet istället för en möjlighet. Vi ska inte gräva ner oss i detta, eftersom det är Akilles blogg. Vi nöjer oss med att konstatera att detta midsommarfirande innebär att matte fortfarande är ganska matt. Men nu är det bara 2 dagar kvar till ledighet, skönt.
 
Idag, söndag, blev det tömkörning på ridbanan. Det stod lite hinder på banan som tjänade ypperligt som hållpunkter och portar. Matte tänker ofta att hon borde ställa ut lite hinderstöd eller sockerbitar för att jobba på noggranna vägar, så det passade strålande. Det gick att köra slalom och andra krumelurer, nyttigt. Dessutom fick Akilles gå över lite cavaletti, det är alltid kul. Akilles skötte sig bara bra, och fick beta lite runt ridbanan efteråt. Gräsmonster.

Så snart ridbanan är sladdad har matte och Stallägarinnan Jr. kanske tänkt löshoppa hästarna, det var länge sedan. Här får ni en bild från Akilles första löshoppning i Umeå, den dåliga kvaliteten beror på att den är utklippt från en film. 

Kass bild från film 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0