Hot, hot, hot

Värmeböljan fortsätter. Helt rätt, eftersom det är sommar - ska det vara, så ska det vara. Men värmen tar på krafterna också, varken matte eller Akilles har orkat göra speciellt många kilometer i timmen idag..

Matte åkte ut till stallet på fredagsförmiddagen. Hästarna stod och vilade i skuggan. Planen för dagen var en tömkörningstur ut, med några minuters uppföljning på banan efteråt. Det första infriades, men inte det andra. Det var alldeles för varmt!

Turen gick genom byn, som verkar ha blivit Europaväg för traktorer. Minst tre stycken hann passera, med stora utgödslingsanorningar påkopplade. Ett annat spännande möte var med en liten flicka som kom springandes och ropade "får jag klappa hästen..?!". Nejdu, det får du inte tänkte matte irriterat men gav en hyffsat pedagogisk förklaring om att Akilles inte är någon barnhäst så då kunde hon bli trampad och göra illa sig. Änglahästens mamma var en riktig barnhäst, hon stod snällt med hängande underläpp och lät sig beundras av alla och envar. Akilles däremot, irriterad av flygande fanskap, har lite mindre koll på de små. Han skulle knappast vara elak med flit, men han skulle heller inte ta hänsyn till att det stod en tre äpplen hög människa framför honom när en hungrig brems bet honom på bogen.

Sen är det något med barn i allmänhet.. En av de läskigaste saker Akilles varit med om var när han mötte en liten unge i röd overall (en smådjävul, trodde Akilles bestämt). Ungen skrek och grinade i rädsla för Akilles, och Akilles skrek och grinade fast på "hästvis" i rädsla för ungen. Så knasigt det kan bli.


  

Kommentarer
Postat av: ou

Han är på foder eller ska vi kalla det mammaledighet ;)

2009-06-29 @ 08:24:22
URL: http://dressyrtant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0