Liten snigel välter ofta stort lass

En kort sammanfattning av onsdagens dagens aktiviteter kommer här, eftersom matte längtar efter att få snutta kudde. Det som är lite deprimerande är att det är sex 11-timmarsdagar kvar innan ledighet. Tur matte får lön för mödan..

En tömkörningstur stod på schemat under onsdagen. Matte, som kört två nordisar på jobbet varav den ena gjorde sitt bästa för att rycka mattes armar en decimeter längre, tyckte att det var skönt att nu köra Akilles - även om han var på alerten och hoppeskuttade lite. En ny väg som sett lovande ut testades, men var tyvärr en återvändsgränd den med. Det går rykten om finfina skogsvägar på andra sidan motorvägen, men var är dom då..?!

En hel del miljöträning blev det, inte helt ovanligt som ni kanske har märkt. Färden gick dels efter en väg som går parallellt med motorvägen, och där är det ganska tung trafik. Lagom avstånd för att vara säkert, fast nära nog för att trafikträna. Ett annat spännande möte var med en traktor, som hade en slåtterkross påkopplad. Ekipaget var lika brett som vägen, men som tur var så fanns en infart att gå in på. Akilles måste ha fått flyktbeteendet om bakhoven, för om än han var rädd för ekipaget så sprätte han mot det, inte från. Och sen ville han gå efter slåtterkrossen. Knasboll.

På håll sågs ett gäng hästar beta, på den äng som det från början var tänkt att Akilles skulle gå. Då kändes det lite extra bittert att betet på nya ängen skjutits upp.. Här kommer iallafall en betesbild från i fjol. Någon som hittar Akilles på bilden?

Härliga sommartid!


Snigeluppdatering. Eftersom solen sken så var färre sniglar än vanligt ute och slemmade. Matte gjorde dock ett stickprov och kontrollerade en ca 20x20 cm stor gräsyta. Åtta sniglar låg det där. Nu för tiden tycker sig matte höra snigelkrasch under skorna till och med inne i stallet. Kan detta vara en snigelkonspiration, med mål att driva matte till vansinne?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0