Myggmyriader

När matte kom till stallet så stod Akilles och sov i hagen, och vaknade inte förrän matte ropade. En för vädret mer lämplig aktivitet, en skrittur i skogen, stod på agendan denna torsdag. Vore det inte för att ett stort och ettrigt gäng flygfän snabbt slog följe så vore dagens tur en 10-poängare.

Vad fungerar egentligen mot mygg och annat fanskap?! Akilles är Switchad med både sånt man "häller på" och i sprayform, men ändå är de där och mumsar. Efter ridturen var Akilles mer eller mindre svart av blodsugare på bogen och mellan frambenen. Matte får prova köpa beckolja på jobbet och se om det hjälper bättre.

Hur som helst, så skrittades det idag efter samma väg som älg-björnen sist sågs. Det var älg-björnfritt idag, och alldeles lagom temperatur mellan träden. Riktigt skönt att bara skritta på halvlånga tyglar.

Vad gäller sniglarna så finns de kvar i oförminskad kvantitet, för er som undrar. En av Akilles hinkar har stått utanför stallet och är numera övertäckt av ett gäng i olika storlekar. När Akilles efter ridpasset släpptes för att beta runt hagarna så såg matte 2 sniglar nere i gräset utan att ens anstränga sig. Kanske det går att sälja sniglar i lösvikt?

Det vore inte helt fel med betesgång nu, mån tro när det ska bli av då.. En liten bild från förra sommarens bete kommer här:

På bete 2008

Kommentarer
Postat av: ou

Tobbes fd beteshage gapar tom liksom hans box...

2009-06-26 @ 21:11:39
URL: http://dressyrtant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0