Nu är det kokta fläsket stekt

Perkele, vilken varm onsdag! Matte väntade till kvällen med att åka ut till stallet i förhoppning om att det skulle bli lite svalare, men temperaturen bara fortsatte stiga. Nu har matte iallafall lite ledighet, ända fram till lördag. Skönt!

Egentligen ska man nog inte rida sånahär varma dagar. Eller, åtminstone inte på ridbanan där solen gassar. Men matte fick åter igen för sig knäppa idéer och tänkte "gud så härligt att svettas med lite dressyr!". Härligt, jo just det. Åter igen hade matte förirrat sig från verkligheten och förträngt att det är fruktansvärt jobbigt att dressyra i hettan. Akilles var loj och seg av värmen, matte likaså. Tanken var att jobba med övergångar, men vi hästmänniskor vet ju att det är svårt att få till bra övergångar utan bra bjudning. Efter en halvtimma fick det vara nog, då var båda två blöta i svett.  

Nog är det skönt med sommar och sol, men ibland vore en tidsmaskin som tog en till iskalla temperaturer bara för några minuter inte helt fel! En kylig vinterdag:



Eftersom matte haft underbar ledighet har hon varit på Lantmanna och köpt en ny saltsten till Akilles, en kubformad stor sten, ni vet. Den tyckte han var jättesmaskig, och stod lääänge och slickade på den. Det behövs säkert lite extra salt efter att ha svettats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0