Idel solsken

Efter en mulen, kulen söndagsmorgon skingrade sig molnen precis när matte gav sig av mot stallet. Visst är det fantastiskt, så annorlunda världen ser ut i strålande sol? Söndagen bjöd på ett pass på ridbanan. Akilles visade upp sin allra bästa sida - var är papparazzifotograferna sådana gånger?!

De dagar som allt bara flyter på och faller på plats är väl för härliga? Mattes första plan var att jobba vidare med halterna, men det var ett gäng mycket påflugna flygfän på banan, och Akilles tyckte att de var rätt så besvärliga. Och matte vet att välja sina strider, så det blev några halter i början och slutet, övrig tid ägnades åt att jobba lösgörande på stora åttvolten. När Akilles är riktigt koncentrerad och avspänd så är han väldigt rund, matte tycker att det känns som att sitta på en boll - rund och låg framtill, höjd rygg och baken under. Sen har Akilles en mycket rund och behaglig galopp också, lite som en gunghäst uppåt/framåt. Dock måste matte skärpa till sig i fattningarna, för ibland glömmer hon bort att Akilles faktiskt inte är såå mycket bäbis längre..  Han fattar galoppen nästan ögonblickligen, så det är dags att höja ribban. 

Efter ridpasset mockade matte i vanlig ordning hagen, och Akilles, sin vana trogen, undersökte skottkärran minutiöst. Det måste ha varit stokiss i kärran nyligen, för Akilles tillbringade en lång stund med att nosa och flema. Tack och lov så är han inte fullt så tjejtokig som ifjol vid samma tid, då han sprängde hagen för att komma till brudarna.

Ibland luktar det så gott att man vill smaka på det..

Det har varit en mycket bra dag på alla sätt och vis. Matte och husse åkte och kollade på en husvisning av en hästgård mitt på dagen. "Här vill jag bo", sa matte. En renoverad västerbottensgård med 7 rum och kök, bubbelbad, bastu och badtunna.  Nybyggt stall med 3 boxar, och en superfin ridbana. Fast så länge hon inte får något av jobben hon ska, eller har, intervjuas för - eller såvida Akilles inte börjar bajsa guldtackor - så är gården bara en bal på slottet. För att tona ner gårdens härlighet så kan nämnas att det är ganska lång väg in till stan, dryga 2.5 mil varav rätt mycket krokig och dålig väg, vilket hade inneburit mycket pendlingstid varje dag. Dessutom vill matte ha några fler boxar, helst 5-6 stycken. Och stallet saknade bra kringutrymmen för hö, spån mm. Men det var roligt att titta! Som kronan på söndagens verk bestod middagen av tacos, med jordgubbsglass till efterrätt. Mums!   

Kommentarer
Postat av: Josefine

Vilken dröm det lät som den där gården ni var och kollade på. Fler boxar kan man ju bygga till så småningom ;)

2009-06-08 @ 08:24:55
URL: http://josefinehollsten.blogg.se/
Postat av: Ou

Det verkar inte lovande för en häst i stallet (ev utdömning på g mot slutet av månaden) Men den enes död den andres bröd... Jag syftar givetvis på en ledig stallplats! Ta dig en ORDENTLIG funderare! Vi skulle kunna träna våra galenpannor tillsammans under vintern ;)



Kram Ou

2009-06-09 @ 09:02:43
URL: http://dressyrtant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0