Regnet det bara öser ner

Ibland är det körigt. En massa jobb för matte och husse + en hund i löpen + sena stallkvällar = ingen blogg på ett par dagar. Men här kommer en uppdatering från onsdagens ridtur!

Har du hört uttrycket "var försiktig med vad du önskar dig - det kan slå in"? Det fick matte erfara idag. Under eftermiddagen började det regna och matte, som uppenbarligen glömt bort hur blött regn kan vara, fick för sig att det skulle vara mysig med en tur i regnet. Givetvis stod regnet som spön i backen på väg mot stallet, och matte möttes av en blöt och mycket lerig varelse som gnäggade lika glatt som alltid. Påföljden av detta blev att matte, som faktiskt åkt ut till stallet i hyffsad tid, snällt fick vänta medan Akilles torkade.

Tack och lov så lättade den värsta nederbörden och fortsatte i ett lätt duggregn. Eftersom favoritrundan numera är förstörd av skogsmaskiner så blev det till att leta lite nya, bra ridvägar. Ridturen kunde ha blivit väldigt kort, för sisådär en 100 meter från stallet låg en cykel i diket. Just cyklar i diken får alla varningsklockor att ringa hos Akilles, och det tog gott och väl 5 minuter att ta sig förbi cykeleländet. Förvisso tycker en del av matte att det är nyttig träning, men en annan del svär onda ramsor över slarviga bybor som inte kan hålla rätt på sin egendom! Akilles är förövrigt en sån häst som man vinner föga på att försöka pressa förbi farorna. Han måste själv inse att den enda vägen är framåt, förbi faran. Att vända om och gå hem är ingen utväg (om än han föreslår det frekvent..). Och han brukar inse det, även om det ibland tar en liten stund.


Akilles med sin lilla kompis Mihloo

Matte jobbade på att rida noggrannt i varje steg, och det gav verkligen resultat. Annars är matte en liten drömmare, som lätt kan sväva iväg i tanken. Men så skapas inga Grand Prix-ekipage! Tyvärr hittades ingen ny och klockren runda, bara ett par okej vägar som dock var återvändsgränder. Akilles jobbade på bra, sånär som på ett par bus-bockningar i de första galopperna. En stor stjärna i kanten för en kalasbra travlängning.


Nya planer för betet! Akilles kommer att gå med sin gamla kompanjon Mihloo. Mycket möjligt att det blir betessläpp redan innan helgen. Men först ska han skos på torsdag, en dag i taget alltså. Det blir säkert kul att gå med Mihloo, särskillt eftersom han så villigt låter Akilles vara chef. För att vara så ung så är Akilles mycket ranghög, och ettrig på köpet - vilket ledde till att han i fjol tog över rollen som högsta höns i en hage med betydligt äldre herrar!

<-- Akilles & Mihloo våren 2008

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0