Vikten av vikten

Jahaja. Nu ska det tas en skörd från betesängen så betesgången blir förskjuten ytterligare. Känns rätt motigt, speciellt då matte just nu jobbar 11,5-timmarsdagar. En något trött matte försöker alltså samla tankarna kring dagens blogginlägg.

Nåväl, det viktigaste av allt är att Akilles får beta, om det blir nu eller om ett par veckor var väl mindre viktigt. Men nog känns det ganska tråkigt, att det bara skjuts på tiden gång på gång.

Matte jobbar, som vissa av er kanske vet, som djurskötare i sommar. Det innebär just nu lååånga dagar där halvtama kvigor ska tämjas och burdusa nordsvenskar bemästras. Men även om det, efter en lång arbetsdag följd av en hastigt inmundigad middag, kan kännas tungt att ta sig ut till stallet så är det aldrig tungt att vara där. Nä, det är snarare väldigt skönt att handskas med sin alldeles egna - och i skenet av de andra vildbattingarna, dessutom mycket väluppfostrade - häst. Så tröttheten till trots blev det ett ridpass under tisdagen.

Passet i fråga gick av stapeln på ridbanan, och inleddes med ridvägar på lång tygel för vikthjälperna. Det fattar Akilles ypperligt, bara matte sitter rätt så går han dit han ska likt en snäll ridskoleponny. Därefter jobbades ridvägar och rakriktning för främst yttertygel. Akilles tar oftast ett fint stöd på yttertygeln men ibland får han för sig att det är en vändande hjälp. Så ni ser, matte hade faktiskt en plan i den inledande fasen av ridpasset såväl som i sin rubriksättning av dagens bloggkapitel! - Att få Akilles lydig och uppmärksam för sitsen för att därefter följa sits istället för tygel. (I mattes trötta ögon låter förklaringen glasklar, men hon är å andra sidan i nattmössan..)

Det gick helt okej, alla eventuella missar får matte ta på sig. Varken mattes huvud eller kropp reagerade särskilt snabbt eller effektivt, så med en mer allert ryttare i sadeln hade det antagligen gått ännu bättre. Konstateras kan, i alla fall, att det är himla roligt att rida in sin häst. För det är en härlig känsla, när man faktiskt kan börja rida, och ser resultaten.

Innan kvällen är över måste matte ner i tvättstugan, dessutom. Ack och suck, ska det verkligen vara nödvändigt med rena kläder?

Natti natti!

En tjusig profil!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0