Bajsregn

Då blir det den vanliga, snabba updaten över vad som hänt sedan sist. Under årets tråkigaste månad händer det tyvärr inte så himla mycket att hurra för. Fast SNART händer det riktigt stora grejjor här, men ni får vänta och vara nyfikna en stund till.

Tisdag skulle Akilles medis ha haft hand om honom, men hon var tvungen att plugga till en tenta så han fick vila. Det behövs det också. Egentligen hade han mått gott av en lite längre vila nu, men samtidigt skulle han bli sååå uttråkad. Det är ett dilemma. Men, mest troligt så kommer ridbanan stängas av även i år när det börjar frysa på, så att den ska hålla sig slät och fin resten av vintern. Och under den perioden så får han promenadvila.

Onsdag skulle matte testa en kompis sadel som är till salu på A. Det var en jättefin sadel, men den var för trång i manken. Inne i stallet så låg den sådär "på gränsen", så matte tog ut Akilles för att se hur han rörde sig på lina. Han blev definitivt kortare i steget fram, och när han rörde på sig så tröck ortspetsarna på sidorna av manken. Så det blev inte ens att provsitta den, tråkigt nog.

Torsdag snöade det. Akilles hade två nya sår på ena bakbenet vid hasen, nu var det några veckor sedan sist. Skulle vara intressant att veta vad han gör illa sig på. Han står gärna med häcken tryckt mot vindskyddet, så frågan är om det finns något vasst där som matte inte upptäckt. För såren ser alla ut som att de blivit gjorda av något ganska skarpt, inte t.ex. en trubbig gren. Mystiskt. Hur som helst verkade han obrydd om att matte klämde runt såret, men han fick ändå springa lite på lina innan så att matte kunde se att han var ohalt. Och det var han. Sen en stunds ridning, där han skötte sig strålande. Två saker ger lite minuspoäng, det första var avbrottet från galopp som tog ett halvt varv eftersom Akilles bara galopperade kortare och kortare istället för att sakta av. Men det är bara ett litet minus. Det större -:et var efteråt, när matte promenerade med honom och mockade medan C red förbi på B och Akilles flög i luften. Grepen med allt bajs åkte i luften, så att bajset regnade ner över matte och halva ridbanan. Mysigt! Efter passen kan han bli i sin egen lilla värld, han går och sniffar på mattes axel/nosar på marken och lullar på. Så han hann helt glömma bort att B var på banan.

Ett till mästerverk från senaste fotosessionen:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0