Wuz.

Nu är det riktigt mörkt, både morgon och kväll. Och rätt kört för matte att hinna ut innan skymningen på vardagar, om hon inte far direkt efter jobbet. Utan att äta. Det vill hon inte.

I onsdags så hade Hovis fått ordning på sin bil så Akilles har nu fyra, nya vinterskor. Det som är crappy med att alltid hamna i skarven mellan sommar och vinterskor är att det blir ett helsike att brodda när det beger sig. Hovis tipsade om några "gummipluppar" som man kan sätta i hålen, så det kan väl vara värt att testa till nästa år. Öronproppar, bomull mm. brukar inte hjälpa så mycket enligt mattes erfarenhet. Efter skoningen fick A springa av sig på lina, vilket behövdes efter att ha stått stilla lääänge.

Torsdag, en varv runt byn på töm i sällskap med C och B. Blev mycket skritt/travövergångar och sidvärts/öppnor. De sitter allt bättre, även om förvirring uppstår med jämna och ojämna mellanrum. Fredag så mockade C åt Akilles så att matte fick en hästledig dag. 

Lördag gav sig matte och Akilles ut på en långtur i 1,20 h. Upp på berget till sandtaget. Akilles var elektrisk i 3/4 av turen, och kändes litegrann som en heliumbalong som när som helst skulle sväva iväg i skyn. Fjanten McFjantsson. Dessutom, otur som vanligt, så hade tydligen traktens jägare bestämt sig för att hålla till på den sidan av berget så det stod bilar var 50:e meter. En och annan jägare passerades också, för tjur-matte vägrade vända. Hon pratade istället högt med Akilles och skärmde troligtvis iväg varenda älg på 3 km radie. A tyckte att jägarna var superläskiga och antagligen ute efter honom. Mot slutet av hemvägen var Akilles lite coolare, det fortfarande inte att ta en galopp utan tvärnitar eller skyggningar för hemska hemskheter men det gick iallafall att skritta avspänt på långa tyglar.

Söndag, uteritt igen. Bara att passa på när det är ljust och sol. Den andra vägen denna gång, för att kanske undvika jägare. En mycket mera avspänd A, gick till och med att rulla på i en längre galopp med bara en skyggning. Både lördag och söndag (mest lördag) checkades sidvärts och öppnorna av. Endel blev riktigt klockrena. Öppnorna har han lättare för, skänkelvikningarna blir ibland lite för tvära alternativt segflyttade. Huvudsaken är att det går bättre och bättre.

Och ni vill såklart se ännu en suddig löshoppningsbild!
  

Kommentarer
Postat av: Inspirera Mera

Haha, ja det är aldrig fel att vara ute i tid. Hoppas ni haft en trevlig helg. Kram Sandra

2009-10-12 @ 17:26:55
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0