En snabbis

Snabb uppdatering över vad som hänt sedan sist. Dock utan bild, eftersom matte är på jobbet. Den som vill bildfrossa får titta igenom gamla bilder, för de måste nog rensas snart för att skapa utrymme till nya!

Okej, i kronologisk ordning så har vi måndag först. Tömkörning på det raka bettet, som han fortfarande ogillar men tungan viftade betydligt mindre än första gången. Ryktet säger ju att det kan ta en månad att vänja in vid ett nytt bett, så det är nog för tidigt att ge upp efter tre gånger. Tre höga travcavaletti fick han gå över några svängar, för att lyfta ordentligt på fossingarna och jobba lite med hjärnan.

Tisdag så var matte på tjänsteresa och medisen red ut på Akilles. Det hade, enligt uppgift, gått jättebra.

Onsdag kom matte hem igen, dock ganska sent. Akilles var lite besvärad i huden över ryggen, troligtvis beror det på att han börjat byta till sin vinter-outfit och därmed fäller ganska mycket. För att inte chansa så blev det en longering, löst inspänd för att ändå jobba ryggen. 

Torsdag, efter lite val och kval tömkörning runt byn. Aningens irriterad i huden, men det kan inte vara så farligt eftersom han struntar i mattes klämmande och kännande om något mer intressant händer runt omkring. Väldigt fin och duktig på tömmen som vanligt, checkade av några öppnor/skänkelvikningar men annars mest bara rakriktning. Formen är klockren ute på töm, väldigt självbärande.

Idag, fredag, blir det att rida lite lättare dressyr på banan så länge inte ryggen ömmar mer. Sen åker matte och husse hemöver en snabbis för att meka med en av bilarna. Så lördag blir det vilodag. Konstigt, det där med fällningen. Protein ska ju, enligt nya rön, vara the real deal i samband med fällning. Och det ska då ges i god tid innan för att mildra besvären. Akilles har haft en proteinrik foderstat hela hösten, men reagerar ändå. Får hoppas att det ger med sig snabbt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0