Gott och blandat

En liten summering över vad som hänt sedan sist, en väldans blandning av aktiviteter. För det var ju länge sen sist.

Onsdag, ett tömkörningspass runt byn. Akilles fjantade sig friskt över scary rundbalar som stod både här och där. Rätt mycket jogging resulterade i att matte hade ömma benhinnor dagen efter. Ganska mycket jobb med sidvärts och öppnor blev det också.

Torsdag dressyr på banan. Ganska springigt till en början, blev bättre när älsklingsbruden C kom ut för att arbeta. Då gick det plötsligt till och med att galoppera i sansade manér. 

Fredag testade matte att tömköra på ett rakt bett. Någon jättehit var det inte, kan meddelas. Akilles fladdrade med tungan i värsta exorcisten-maner och slickade sig över bettringarna, in under sidostyckena. Förändringsfientlig som han är så såg han ju direkt matte tänkte tränsa att något inte var som det skulle. Men emellanåt glimtade det till, så matte inhandlade ändå ett rakt bett och tänker ge det ett försök. För det är ju bra att variera. Och dessutom, ska A:et tävla högre klasser i dressyr nån gång så måste han ju kunna ha ett kandar.

Lördag, långtur tillsammans med box- och haggrannen B. Matte har alltid tänkt rida den vägen "nån dag" men denna dag blev inte av förrän i lördags. Hur bra väg som helst, nya favoriten! Istället för gamla favoritrundan runt berget kan man alltså rida hela vägen upp, och där finns ett fint sandtag att klättra i. Akilles var något skeptisk, särskilt till att gå nerför. Äckligt när marken liksom rinner iväg under hovarna. Men med successiv ökning av lutningsgraden så fixade han allt svårare backar. Superbra träning är det. Hackamore var bettet för dagen, förresten.

Söndag följde husse med ut och hjälpte matte att löshoppa A. Det var dödslänge sedan sist. Och Akilles RäserFräser for till en början runt som en blådåre så matte var övertygad om att han skulle bryta minst ett ben, troligtvis två. Han behövde nog få bränna ur sig allt överskott. Hoppade upp till dryga 120 cm utan problem, han är spänstig som en katt.. Ett par filmsnuttar blev det, och några bilder. Men eftersom det var lilla digitalkameran i kombination med förtaskigt väder så blev det bara suddiga bilder. 

Filmer hittar ni här:
110 cm http://www.youtube.com/user/f1mpochjenny#play/all
120 cm http://www.youtube.com/watch?v=iAnrpgMDdNY 

Och en bild:
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0