De eviga käpparna i hjulet

Handen upp, alla ni som tror att det blir tömkörningskurs på måndag! Nädå, för tusielfte gången måste det skjutas upp, för nu visar det sig att veterinären vill komma och fixa tänder och vaccin på måndag. Men skam den som ger sig, bara att försöka ännu en gång att samordna en dag och tid då såväl "kuskar" som tränare kan.

Det har kommit lite bra förslag på sadelmärken. Akilles har ju en rätt "normal" rygg, inte rak men inte så svängd heller. Tack alla goda gudar för det. Så Wellington Elite, Edinburgh, Amerigo, Prestige, Albion och Frank Baines har föreslagits. Fler förslag? Eller kanske någon vänlig själ som sitter på en sådan sadel och vill låna ut den för en testning? Eftersom en välskött sadel i hyffsat märke kostar en slant så känns det inte helt aktuellt att köpa sadeln i säcken. 

En uteritt blev det, onsdag kväll. Det började bra, men Drama King som han är.. Hängmattor som slängde i vinden, konstigt placerade jordhögar, mystiska hjulspår och Fan och hans moster fick snabbt upp pulsen. Nästan hela timman gick åt till att ömsom lugna Fjant och ömsom övertala honom att han faktiskt kan gå förbi faran utan att riskera livet. Där emellanåt så var han riktigt fin, formen är det inget fel på. Inte reaktionsförmågan heller, på en bråkdel av en sekund kan Akilles ta en hopp åt sidan ifall så krävs. (Vilket det också gör, ofta, enligt honom) 

En konstig ansamling bölder hade han dragit på sig. Väldigt centrerade, på vänster sida av halsen strax under mankammen, en 6-7 stycken. Spekulera kan man alltid, kanske har han ätit något olämpligt. Eller så är det en reaktion på knotten som borde ha dött för säsongen men som trots detta anföll i samlad tropp tisdag kväll. Eller kanske en reaktion på att han fick manen friserad. Vem vet. Han hade iallafall ingen feber, och som ni förstått var det inget fel på energin. Så bara att hålla koll, eftersom Stallägarinnan Jr. inte hört av sig på morgonen så bör det inte ha varit värre.

Nyfrissad:

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Hej.

Fick du reda på vad bölderna berodde på? Min häst har något liknande och hård och svullen mankam därtill.

2011-08-07 @ 19:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0