Tömkörningsmission: accomplished.

Jahaja, då har det hunnit gå några dagar sen sist. Men pga. vaccineringen så blev det, som ni nog förstår, några dagars lallande i skritt till att börja med. Så vi hoppar direkt till måndagens tömkörningskursande!

Måndag den 28 april. Nej, vänta..! September! Såg man till vädret så var det inte lätt att veta. En mulen morgon, solglimtar vid lunch, storm och hagel tidig eftermiddag. Det blåste faktiskt så pass rejält att en byggkran här i staden vek sig. Hur som helst, när det väl var dax för kursande så hade det lugnat sig. Någon som däremot inte var så lugn var herr Af Pan, som taggat igång rätt mycket överskottenergi efter sina lugna lallardagar. Att det dessutom kom hästar med transport till gården och annat intressant gjorde körandet till en utmaning. 

Matte fick prova ha en ledande innertöm, dvs handen - bettringen - gjorden istället för den standardspänning hon brukar ha (handen - gjorden - bettringen). Detta för att bättre kunna leda in framdelen. Mycket tid gick åt till att få Akilles inramad, och att sysselsätta honom. Matte är bra på att vara bekväm, och sluta ge signaler när det går bra, istället för att checka av att han är med och ge honom nya uppgifter många gånger per varv. I vänster varv hanns även lite skänkelvikning och öppnor med, var bra att få lite input där också. Akilles har fattat att man ska gå åt sidan, men ser så roligt koncentrerad ut när han nästan glömmer att gå framåt och snubblar på sig själv. Men fortfarande så är det viktiga att han flyttar åt sidan, bjudningen jobbas på. Sen kommer ställning, böjning och form. Summa summarum: nyttigt att träna igen, och hoppas att det inte blir allt för länge till nästa gång.

Igår, tisdag, var det lite dressyrjobb på banan som gällde. På grund av överskottsenergin fick A:et springa av sig på lina först. Matte funderar över om avspringning på lina skapar spring i benen snarare än motsatsen.. Akilles var därefter väldigt rund och fin i formen, som alltid efter en genomkörare på töm, men såg spöken mest överallt. Ett antal kast åt sidorna hann det bli. Akilles kan helt enkelt göra två saker samtidigt = gå vackert och fjanta sig.

Eftersom matte tjuv-bloggar på jobbet så blir det ingen bild den här gången! 

Kommentarer
Postat av: Josefine

Hallo. :) Jo det var skönt att få sola och bada en vecka. Jag ska ner till Umeå nu i tre veckor och ta igen det jag missade när Micke var sjuk i fjol, sedan ska jag göra klart en annan kurs och därefter göra ex-arbete. Hur går det på nya jobbet? Vad jobbar du som nu?

2009-10-04 @ 22:52:24
URL: http://josefinehollsten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0