Hipp Hopp Hurra

Så har Akilles hopptränat igen. Väldigt duktig var han, och väldigt svettig. Nu har hoppningen till och med fått sig en målsättning, spännande värre.

Förra träningens övning byggdes på, och satt som ett schmäck denna gång. Bom - högt cavaletti - oxer - högt cavaletti - bom. Akilles hade hela den bjudning som saknades förra gången, och klurade ut problemen. Han behöver hjärngympa. Det praktiska med övningen är att han kan komma lite knas på första bommen och ändå få hjälp att reda ut det. Avståndsbedömningen har han ju ännu inte riktigt fått i ryggmärgen, så bommarna är god hjälp. Hastigheten blir också lite hög ännu, eller hög och hög.. Han tycker att han behöver fart för att ta sig över, men lyssnar bättre och bättre på förhållningar. Ett nytt moment för dagen var en liten kombination, med ett galoppsprång mellan.

Uppvärmning:
http://s302.photobucket.com/albums/nn101/jennymonica/?action=view&current=Galoppbommar.flv

Bommar med oxer:
http://s302.photobucket.com/albums/nn101/jennymonica/?action=view&current=Litenkombination.flv

Liten kombination:
http://s302.photobucket.com/albums/nn101/jennymonica/?action=view&current=Galoppbommar.flv

Efter passet föreslog Stallägarinnan Jr. att ett mål kunde vara att hon och A skulle delta i klubbtävling clear round i vinter, och att hon kunde ta med honom på hoppträning nån gång istället för sina egna hästar under hösten. Så får han träna på att resa, hoppa i grupp och dessutom se ett nytt ställe. Det låter jättenyttigt och bra, men mattes klena nerver har redan börjat göra kullerbyttor! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0