In i sadeldjungeln

Det är dax nu. Motvilligt, måste erkännas. Det är inte något att se fram emot, det kostar pengar och tar antagligen tid. Matte tar ett djupt andetag och kliver in i sadeldjungeln.

Det är mycket på gång just nu. Om inget oväntat inträffar (som det så ofta gör..) så blir det tömkörningsträning på måndag kväll. Det är på tiden, och ska bli jättekul. Så nu drillas det främst på töm i veckan, som förberedelse. Det är även tid för vaccinering och tandkoll, Akilles har ju ett överbett som gör att han får hakar i överkäken. Enligt veterinären så kan det fortfarande växa till sig, men här ropar vi inte hej förrän vi är över oxern. I höst ska Akilles också få bli klippt för första gången, ve och fasa. De flesta hästar brukar ju tycka att klippning är helt okej, men ha då i åtanke att Akilles är en Drama King som fnyser och frustar åt allt från tvättsvampar till insektsspray. Och så är det hög tid att börja leta sadel.

Någon som har tips på lämpliga märken och modeller till denna rygg?:




Förresten så var det just tömkörning i tisdags. Det gick rätt bra, mycket trevlig form och inte såå många försök till bockelibus. Trixade på med många varvbyten och halter, även lite bommar och cavaletti i trav. Det blir ingen hoppträning i veckan eftersom Stallägarinnan Jr. ska tävla och hjälpa till på SM-tävlingarna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

amerigo....

2009-09-23 @ 17:33:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0