Sen sist

Matte fortsätter ha annat för sig än bloggande. Men ni vill väl förstås veta vad som pågår, så nu blir det en kortare uppdatering igen bara för att sätta er åter på banan!

Stallägarinnan Jr. skrittade ut 40 min i tisdags, och onsdag var svullnaden så gott som borta. Kanske för att matte ringde och rådslog med veterinär onsdag morgon, och kosmos bestämde sig för att vara schysst? Det blev hur som helst lugna promenader såväl onsdag som torsdag. Under torsdagen hade stallgrannen fällt en massa träd, så Akilles har till sin stora lycka fått en massa mindre träd och stammar att gnaga på. Han är salig.

Fredag blev det ett kortare tömkörningspass på banan med en överladdad häst. Det var bara att sätta honom i arbete, för annars flög han i luften fem gånger per varv. Öppnorna gör han nu utan större protest, så det blev nån öppna och skänkelvikning i både skritt och trav. De är långt ifrån fulländade, men det viktiga nu är att han tänker rätt, sen får finslipningen komma allt eftersom. För att A inte skulle bralla iväg i varje varvbyte fick han trampa litegrann på mitten av en åttvolt, inte piaff än men det verkar finnas där inne. Öka traven volten runt -> tramptramptramp -> öka åt andra hållet.

Lördag blev det en lugnare uteritt, ca 30 min i alla gångarter. Efter att ha jobbats på töm, och särskilt med mer samlande rörelser som just öppnorna och trampningen, så blir Akilles otroligt rund och mjuk dagen efter. Matte tyckte synd om alla som inte är matte till Akilles.

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0