Bra och dåligt

En vecka på plats! Tänk ändå, en liten milstolpe. Och dagarna börjar vara så härligt mycket ljusare, nu är det inte mörkt längre vid 16.30 när matte och husse kommer hem, och om än det är mörkt vid utsläpp klockan 06.00 så är gryningen inte långt borta.

Idag reds A på banan över lite bommar, fick rasa av sig på lina innan vilket var väl behövligt då alla skolor ovan mark visades upp. Det är säkrast att göra så, för att inte riskera den lille i mattes mage mer än nödvändigt.. 

Det blev en vilodag igår, eftersom matte och husse var bjudna på revy av en leverantör på jobbet. Kuligt nog så hade någon (ja - antagligen Akilles..) plockat ner en del av övertråden i hagen och det skulle fixas efter revyn. Gullehusse tog itu med det mesta jobbet. Möjligtvis så hade hantverkarna som fixar vattenskadan i garaget skrämts och tråden fått sig en törn. De hade nämligen dragit ett rör från avfuktaren genom fönstret och i princip in i Akilles hage som ligger bredvid. Huvudsaken är att båda hästarna stod snällt kvar, det var åtminstone inget rymningsförsök.

Åter till ridningen, A var riktigt fin fastän det var två läskiga, lurviga individer på banan samtidigt. Som han ser ut i manen borde han snarare identifiera sig med dem.

Hästarna har (som kanske nämnts?) i princip fri tillgång på hö dagtid. De får så mycket på morgonen att det räcker till ca 15-tiden. Ändå lyckas de se uuuutsvultna ut när matte och husse kommer hem 16.30. Matte lyckades fånga Mihloo på bild utan att huvudet var djupt nere i foderbingen. Annars ser man ju mest baken på honom.



Ännu en glimt av den fantastiskt fula, men effektiva ellösningen. Det är alltså el i de två övre repen, med jordningen i det undre av dem. Ger rejäla smällar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0