Ljusare tider

Ljust klockan 07, ljust klockan 16.30. Det gör mycket, de där minutrarna varje dag, och nu står vi inför den bästa delen av vintern. Akilles har märkt av de extra soltimmarna och börjat fälla litegrann av vinterpälsen.

Det har varit en lugn helg för hästarna, eftersom matte och husse haft mycket med hus och hem. Men ett fantastiskt härligt väder! Vi tar ett raskt skutt till söndag kväll, då Akilles var först ut med att arbeta. Töm på banan på det raka bettet, var ganska länge sedan han hade det vid tömkörning och näe - han gillar det inte. Stundtals (faktiskt mestadels) gick han kalasfint, men så börjar han fladdra med tungan som besatt och kasta med huvudet. Vore så bra om han kunde lära sig trivas med det för variationens skull, även om han kanske aldrig kommer älska det. Vid longering funkar det bättre, då det är mindre pillande med ställning osv. då. Så länge det bara ligger rakt i munnen går det nämligen bra.

Sen då Mihloo, öknens fasa och korsgaloppens okrönte konung. Han fick gå över lite bommar på lina, och just longering är inte det ultimata motionsverktyget för honom. Han byter galopp så många gånger - och speciellt med bakbenen - att man blir rent yr av att titta. Uppsuttet eller på töm är det lättare att påverka honom. Men nu var tanken att han bara skulle få ha lite kul och strutta över bommarna på äkta Mihloomanér, så därav valet lina.

Det blir mest hagbilder, helt enkelt för att matte ofta är ute och fotar gården och aktiviteterna därpå, och i samma veva slänger iväg några klick åt hagarna till. Här var varsitt litet "mellanmål" påväg, alltid lika uppskattat.



(Bakom Mihloo ser ni hans "toalett". Han klampar ju icket ut i djupsnön i onödan, till skillnad från Akilles som ska fram överallt, och har således en gång från grind till foderhäck som han håller sig till med få undantag)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0