En snabbis

Bara för att matte varit dålig på att uppdatera så kommer här en liten snabb genomgång över senaste tidens händelser. Inte för att så mycket har hänt, men ändå.

Den stora händelsen måste väl vara att Akilles nu mera räknas som 6-åring! Så hemskt, vad tiden går. Utbildningsmässigt är han förstås ingen 6åring, och "på riktigt" så fyller han 6 först i april, men i hästSveriges ögon är han inne på sitt sista unghästår.

Det är kallt. Senaste veckan har tempen hållit sig långt nere på skalan, i skrivande stund är det strax under -19 grader. Det har mestadels blivit uteritter, ibland i kombination med lite snöplums på ängen. Ridbanan är totalt översnöad, men nån gång har Akilles fått busa av sig på lina där för att slippa ha tung-matte på ryggen varje dag. Att tömköra är inte att tala om, för matte orkar inte jogga runt med snö upp till midjan. 

I tisdags fick Akilles vara mentor och lugn förebild åt B, 20 bast och kallblod. Det ni! Det är sällan Akilles är den lugna och jordade hästen. Men B är hysteriskt rädd för pannlampor, och det är inte A. Akilles bryr sig heller inte nämnvärt om att B inte hänger med utan hoppar runt och fjollar sig bakom. Det enda han blir lite brydd av är de gånger B tacklade honom från sidan eller framifrån, för Akilles är rätt mån om sin personliga integritetzon.

Jo just det. Matte fick dra lös en sko i söndag, så hovis kommer idag och slår på den. Det är ett elände att inte ha ordentliga verktyg, för det är tungt att dra loss skor med bara en hammare till hjälp. Och inte går det att slå fast den själv heller utan grejjor. Som tur är så är Akilles ganska förlåtande när matte svär, svettas och sliter runt fötterna på honom. Det blir många pauser också, vilket säkert underlättar.

Ingen bild idag, ni får göra er en mental bild istället!  

Kommentarer
Postat av: Inspirera Mera

Svar: Kan tänka mig att det är mycket att tänka på inför flytten. Jag är inte det minsta avundsjuk på er (okej kanske lite). Förhoppningsvis ordnar det sig med jobb snart så vi kan sätta igång med bygget. Håller på att längta ihjäl mig! Kram Sandra

2010-01-12 @ 18:40:18
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0