Vargavinter

Den här vintern har redan varit lång. Och i sisådär en månad till kommer den vara lång, innan det börjar vara vår i luften. Trots att dagarna redan är märkbart längre så känns marssolen mycket avlägsen.

I onsdags tog Stallägarinnan Jr. hand om båda hästarna, så att matte kunde tillbringa eftermiddagen och kvällen med att packa. Kartonger överallt, och ändå känns det som att det är hur mycket som helst kvar. 

I torsdags red matte och Akilles ut en sväng genom byn samt på ängen tillsammans med Stallägarinnan Jr. på T. Det liknade mest en pissing-contest i skritten, där Akilles hade fullt sjå med att hålla koll på T och alltid skritta liiite snabbare. Ängen börjar vara i tyngsta laget, men ännu går det bra att rida där en stund åtminstone. 

Fredag, longering på ridbanan. Många, många övergångar trav-galopp. Väldigt nyttigt och jobbigt. Lördag hade matte tänkt rida ut, men när hon kom till stallet så var ridbanan skottad. Jippiiii! Så istället blev det tömkörning, vilket inte har blivit av sedan innan jul, pga. att det varit så mycket snö. Travcavaletti och många övergångar/halter, Akilles var först lite speedad av stormblåsten men skärpte upp sig fint. 

Och så söndag, en skrittrunda i mörker och hårda vindar. Akilles var faktiskt rätt cool ändå, speciellt när det blåste medvind. Så klart godkänt. Två rådjur sågs på håll (läskigt!), de var och plundrade grannstallets hagar på silage efter hästarna där gått in för kvällen. Rådjur behöver också äta. Och matte, som kommer från trakter där sådana är ganska ovanliga, tycker fortfarande att de är rätt exotiska och fina.

En bild över framtida (och nu i en ganska nära framtid) hemmet, lånad från hitta.se. Den bara marken och de gröna ängarna kommer nog dock att låta vänta på sig ett tag till. Kartan är inte helt uppdaterad, den lilla "skogsremsan" mellan gården och ängarna (läs betesmarker och tänk sommar..) ovan den finns inte där idag. Övertydligt: Den blå pricken är alltså gården.  


Kommentarer
Postat av: Inspirera Mera

Ja tänk, snart är ni husägare och småbarnsföräldrar! Många vuxenpoäng där :) Ser fram emot nästa lördag.

Kram Sandra

2010-01-18 @ 17:50:22
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0