Grannens höhäck är alltid grönare

Nu är det gjort - hästarna går tillsammans. Redan fredag eftermiddag fick de gå ihop en stund på ridbanan och äta sitt middagshö. Mihloo var lite väl kontaktsökande och kom tydligen ihåg Akilles som en kul och hygglig prick att hänga med, och skulle flera gånger gå fram till honom och vara nära. "STICK HÄRIFRÅÅÅN!!!" sa Akilles och Mihloo lommade iväg, och så var det inget mer med det.

Lördag eftermiddag plockade matte ner staketet mellan hagarna. Akilles tog direkt tillfället att undersöka hela Mihloos hage grundligt, givetvis även de o-upptrampade ytorna (vilket innebär större delen av hagen, då Mihloo bara rört sig i samma lilla upptrampade triangel) trots att snön gick nästan upp till magen på honom. Han schasade bort Mihloo några gånger från hö-högarna men i det stora hela var läget lugnt. Mestadels av tiden åt de ur den andres höhäck, som säkert smakade mycket bättre än den egna.

Så söndag och måndag har de gått tillsammans hela dagarna, och förutom att Akilles markerar att han är högsta hönset just vid utsläpp, och flyttar Mihloo (som går ut först) från höhäcken en gång så har de annars stått och hängt ihop bland träden i det usla snövädret. Efter ett tag ute får Mihloo även allra nådigast äta ur samma höhäck som Akilles, för trots att det finns två höhäckar och även ett par högar utlagda så vill M alltid stå på samma fläck som A. 

Det usla och ihållande vädret gör att bilder får vänta. Förhoppningsvis är hästarna kvar i hagen även i eftermiddag, trots att de var lite stissiga av blåsten på morgonen. 

Kommentarer
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vad härligt att det gick bra att släppa ihop dem!

2010-03-02 @ 14:48:16
URL: http://www.inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0