Sommartid, verkligen?

Fyyyy fanken vilket gräsligt väder söndagen, den officiella "sommartidsdagen", bjöd på! En natt och en förmiddag med underkylt regn lade en flera millimeter tjock isskorpa över världen, och detta kombinerades med kraftig blåst och sedan sådär en decimeter snö som grädde på moset.

Akilles blir så påverkad av busväder. Normalt sett lunkar han ut ur stallet och sniffar, likt tjuren Ferdinand, gärna på blommorna på vägen till hagen. Inte i söndags. Då var det snarare en kombination av flygande drake och ånglok i andra änden av grimskaftet. Inte har han mycket ro i hagen heller: han måste speja, spana och vandra. Mihloo får också motion, eftersom Akilles tar med sig flocken och vallar runt honom. Bra på sätt och vis att gammelfarfar får röra på sig och inte bara stå stilla och äta.

Måndag morgon var han sig själv igen, om än rätt sömnig. Som vissa kanske snappat upp så är Akilles väldigt morgontrött och det konstiga, mänskliga påfundet "sommartid" och "ställa fram klockan" stämmer inte överrens med hans inbyggda klocka. När matte kom ut klockan 06 var ju klockan bara 05 enligt Akilles, som då fortfarande låg och sov.

I lördags fick Akilles manen avkapad, ca 2/3 försvann på längden. Redan lördagkväll hade dock busvädret börjat, så istället för att sin vana trogen stå lågt med huvudet och mysa av friseringen stod han mest med periskophals. Det blir lite svårtrimmat då, men hans man är tacksam på så sätt att den ändå står åt alla håll efteråt - det gör därmed inte så mycket om den är lite ojämn.

Nytrimmad:


Akilles välgnagda träd ger åtminstone lite skydd. Akilles kan välja (och gör ofta det) att ta en paus i höätandet för att istället gnaga träd. Det gör inte Mihloo. Fast även hästarna som bott i hagen tidigare har varit duktiga gnagare, ni ser nyansskillnaderna på Akilles ljusa och nygnagda ytor jämfört med de gråa, gammelgnagda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0