Slöfockar

Värmen som varit (och inte riktigt gett med sig än) har bjudit till lata dagar i solen. Hästarna mår bra och njuter för fulla muggar, och inte vill matte sitta vid datorn.

Akilles är inne i sommarlunken. Varje dag äter han frukost, sen lägger han sig ner på en solig plätt och gnuggar in sand i manen för att därefter ligga platt på sida och sova förmiddag. Inte mycket förmår honom att lyfta på huvudet. Under tiden passar Mihloo på att äta upp återstoden av morgonhöet - inte vilar han när det finns mat kvar! Men under dagens gång hinner även han gotta sig med en rejäl rullning eller två, och är alltid mer brun är vit vid intag. Akilles hinner nog i snitt med 4 rullningar och 2 sovstunder under timmarna ute. Skönt!

Sommarfötter har de fått också, och ska få gå barfota bägge två. Det är ju snart bete, och det blir ett långt och skönt sådant i och med mattes "situation". Eftersom de båda har bra hovar så mår de bara fint utan dojor, och de fixar även att jobba lite lättare pass (såklart inte på vassa grusvägar i första taget!) fram till betet utan problem. Båda är ju vana att gå barfota sommartid, och vore det inte för att det är väldans praktiskt med brodd på vintern hade de säkert kunnat vara barfota året om.

Löshoppat har de gjort en gång till sedan sist. Det märktes att värmen tagit på krafterna, och att det var väldigt varmt fastän klockan var efter 20.00. Annat som har hänt är att matte och husse premiärskrittat ut på var sin häst, Mihloo skötte sig super med husse i sadeln. Hästarna har även fått börja beta in sig lite runt huset, för att vänja in magarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0